• Actuele levertijd
  Actuele levertijd

  Wanneer bestellen?∙ Levertijd is gemiddeld 5 werkdagen!

  ∙ Wilt u uw bestelling op vrijdag ontvangen zodat u zaterdags aan de slag kunt? Bestel dan uiterlijk op zondags voor 17 uur.

  ∙ Geef altijd in het bestelproces uw…

 • Snel antwoord via de e-mail
  Snel antwoord via de e-mail

  Alle overige vragen:PS. wij krijgen veel vragen of een dakconstructie, overkapping etc geschikt is voor een groendak. Dit kunt u beter navragen bij een aannemer, bouwbedrijf of constructeur.

  Stuur een bericht aan:…

 • Openingstijden
  Openingstijden

  ONZE KLANTENSERVICE IS GESLOTEN OP DE VOLGENDE DAGEN:∙ 1e en 2e kerst-, paas-, en pinksterdag
  ∙ Hemelvaartsdag en de vrijdag daarna
  ∙ Goede Vrijdag
  ∙ Koningsdag
  ∙ Bevrijdingsdag
  ∙ Zaterdag & zondag

  TELEFONISCH…

 • Check onze uitleg video's!
  Check onze uitleg video's!

  KLIK HIER VOOR NOG MEER VIDEO'S OVER HOE JE EEN GROENDAK KUNT AANLEGGEN!

Algemeen

 • Levertijd bezorgen is circa 5 werkdagen
 • Bezorging alleen in de loop van de dag (tijdstip is niet aan te geven)
 • Tegen meerkosten is afleveren vóór 10 uur, of afleveren vóór 12 uur, of na de middag af te spreken maar  ook dan is er geen exacte tijdstip van leveren bij ons bekend.
 • Bezorgkosten eilanden op aanvraag.
 • Wij leveren enkel af op de begane grond, straatzijde
 • Bezorgen kan niet op maandag, zaterdag en zon- en feestdagen!
 • Bezorgen kan niet op  de vrijdag na Hemelvaarstdag of de dag na Koningsdag wanneer dit doordeweeks is.
 • Omdat wij afleveren op pallets is een tijdstip van afleveren zoals bij pakketjes niet aan te geven. 

Afhalen

 • AFHALEN IS NIET MOGELIJK

Betalen

 • iDEAL (geen bijkomende kosten)
 • Creditcard (bijkomende kosten)
 • Klarna Achteraf (bijkomende kosten)

Waarom worden er kosten in rekening gebracht bij een Creditkaart of Klarna Achteraf betaling?

Dit omdat een creditkaart maatschappij of Klarna bij uitbetaling aan ons meer dan  2 % achterhoud als 'risicofee'. 
 

Is mijn dak geschikt?

Vaak kan men zonder constructie aanpassingen een licht groendak aanbrengen. Ons systeem op basis van sedummatten (sedumtapijt)  weegt va 55 kg per m2, Sedumtrays vanaf 50 kg, Sedumcassette va 80 kg per m2 en het Sedum-gras-kruiden va 90 kg per m2 Dit is een verzadigd gewicht, dus wanneer er volledig water in staat. 

Geschikte daken:

 1.  Dakconstructie met EPDM of Bitumen (ook wel dakleer of mastiek genoemd)
 2. Betondaken 
 3. Daken tot 45 graden helling

Niet geschikte daken:

 1. Golfplaten (veelal te zwak om er extra gewicht op aan te brengen)
 2. Zinken daken (zink niet tegen het uitspoelen van organische stoffen vanuit het groendak)
 3. Dakpannen daken (oude pannen moeten er af, en het dak moet geheel voorzien worden van een dakbedekking)

Een zinken dak kan niet tegen de organische zuren die uitspoelen, daarnaast is zink niet voldoende waterdicht wanneer er een constant vochtig materiaal bovenop ligt.

Hoeveel kan mijn dak aan qua gewicht?

De meeste uitbouwen zoals bijkeuken, keuken, carports, schuren enz. kunnen een extra permanent gewicht van 80 kg per m2 aan. Dus ruim genoeg voor een licht gewicht sedumdak van Groenedaken.net. Bent u er niet zeker van, dan kunt u dit laten checken door een bouwkundige. 

Mijn dakbedekking is niet wortelwerend en nu?

Dat is geen probleem want wij leveren standaard bij elk pakket een wortelwerend beschermfolie, dat u eenvoudig over de bestaande dakbedekking legt. Deze beschermfolie is verplicht ook al heeft u reeds een wortelwerende dakbedekking zoals EPDM. Dit is geen vervanger van een dakbedekking, u heeft altijd een waterdichte dakbedekking nodig!

Mijn dakbedekking is oud en eventueel lek, kan ik dan nog een groendak aanleggen?

Nee, u dient dan eerst de oude dakbedekking te laten vervangen door nieuwe. Het groendak met de wortelwerende folie zorgt er niet voor dat uw dakconstructie droog blijft.

Welke dakbedekking kunnen wij dan het beste nemen?

Er zijn diverse type wortelwerende dakbedekking, te onderscheiden in twee
varianten:

 1. EPDM (rubber) PVC (kunststof)
 2. (Wortelwerend) bitumen

Het verschil in de materialen is dat EPDM een langere levensduur heeft (60-80 jaar) en bitumen een levensduur van 35-40 jaar onder een groendak. Hier is de prijs ook naar, vaak is EPDM vaak duurder dan een (wortelwerende) bitumen.

Hoe werk ik de regenwaterafvoer af?

U mag deze niet afdekken! Het beste kunt u bij de bouwmarkt een boldraadrooster kopen en deze in de afvoer zetten. Vervolgens legt u per hemelwaterafvoer circa 30x30 cm aan grof grind rondom de afvoer. Het is noodzakelijk dat u minimaal 1 keer per jaar dit grind schoon maakt om verstoppen te voorkomen.

 

Er blijft water staan, is dat erg?

Als de plassen na een regenbui binnen een dag weg zijn is het niet erg. Als er veel vaker en langer water op het dak blijft staan bekent dat de isolatie is ingezakt of dat het afschot verkeerd is op het dak. Als er over langere tijd meer dan 1,5 cm water blijft staan is dat nadelig. Onze drainagelaag is 2 cm dik, veelal gaat dit goed tot 1,5 cm waterstand op het dak. Door het gewicht van het groendak kan de isolatie, als die al slecht is, verder inzakken en nog meer plassen veroorzaken. Leg dat eerst een piepschuimplaat van 1 cm dik over de dakbedekking, 10 cm uit de randen zodat er een soort terp ontstaat. Leg daarna het worteldoek en dan pas het groendak. In de verdiepte rand die dan ontstaat legt u vervolgens grind tot bovenkant groendak.
 

Ik heb bijna geen dakrand/opstand, kan dat wel?

Ja zeker, u legt dan eerst een betontegel van 30x30 cm langs de randen, dit voorkomt dat het sedumdak er af kan waaien. Wanneer u uw dak nog moet bouwen raden wij een dakrand hoogte rondom aan van ca. 80 tot 120 mm.

Waarom moet er grind of een tegel langs de randen?

Dit voorkomt dat er vocht optrekt tegen uw gevel, lood of dakrand. Daarnaast zorgt het voor een extra verzwaring van de dakranden waardoor het sedumdak er niet af kan waaien. Tevens kan het groendak in de winter bevroren zijn. Als het dan tot aan de dakrand is aangebracht en het gaat dooien in combinatie met regen dan kan het water niet door het (deels) bevroren pakket naar de afvoer stromen. Het grind voorkomt dat er dan een grote plas water op het bevroren groendak pakket komt te liggen wat voor instorting kan zorgen.

Is een groendak te belopen?

Ja, enkel wanneer u dit te vaak doet ontstaan er kale en/of lelijke plekken. Enkel voor onderhoud of af en toe om bijvoorbeeld aangrenzende ramen te lappen of dakgoten schoon te maken is het geen probleem.

Kan ik een pad door het groendak maken?

Dat kan doormiddel van tegels, grind of boomschors op de drainageplaat te leggen. Grind of boomschors kunt u opsluiten met een betonklinker of een L-profiel maar is niet noodzakelijk, wel zorgt dit ervoor dat de Sedum niet in het pad kan groeien.

Ik heb een golfplaten dak en nu?

U kunt enkel een groendak aanleggen op golfplaten van Eternit en niet op kunststof of bitumineuze golfplaten. Bij een golfplatendak moet u wel rekening houden met het gewicht van het groendak, vaak is hier geen rekening meegehouden en kan het dak het gewicht van een groendak niet aan. Voor Eternit (steenachtig materiaal) heeft u een speciale opbouw qua groendak nodig: beschermdoek, substraat en sedummatten en aan de onderzijde van de golfplaten een L-profiel om het groendak tegen te houden. 

Mijn dak is schuiner dan 15 graden, kan ik daar een standaard systeem opleggen?

Nee, vanaf 15 graden moeten er aanvullende maatregelen genomen worden. Wij hebben een speciaal systeem voor hellende daken schuiner dan 15 graden en tot 45 graden.

Kan ik naderhand nog kruiden en grassen door het Sedumtapijt inplanten/inzaaien?

Dat kan, echter door dat u het groendak dan 'intensiever' maakt qua beplanting moet u wel water gaan geven in de zomer.

Is een groendak brandgevaarlijk?

Nee, het groendak dooft juist de vlammen. Wel is het van belang om een grindrand rondom het groendak te plaatsen van ca. 10 cm, dit om overhangende sedumbeplanting te voorkomen.

 

© 2013 - 2024 Groenedaken.net | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel