• Budget stunt

  SEDUMSTEK pakket
  SEDUMSTEK pakket

  Prijs is vanaf en per m2. Kies de juisten prijs bij uw bestelhoeveelheid!∙ Leverbaar van half april t/m oktober, en niet boven de 25 graden!

  Groendak sedumpakket tot 5 graden helling:1 m2 bestaat uit:

  ∙ Gratis beschermdoek…

  27,50
 • Biodiversiteit

  Bloemenweide pakket
  Bloemenweide pakket

  SEDUM-SIERGRAS-Kruiden : bloemenweide, vlindertapijt: tot 5 graden helling

  42,50

Goedkoop:

Sedumstekpakket met inzaaien van Sedumstekjes (leverbaar van maart t/m september)

Het grote verschil met Sedumcassettes is dat u hier alle lagen in het systeem los aangeleverd krijgt en dit ook op elkaar moet aanbrengen. Dus eerst de beschermlaag, dan de drainagelaag, dan het substraat en vervolgens strooit u de Sedusmtekjes uit.

Het minimaal 1 jaar voordat dit systeem volgroeid is, u moet de stekjes inzaaien en vervolgens zullen die aangroeien. Voordat dit volgroeid is en er net zo uitziet als bij het Sedumtapijt of Sedumcassettes systeem duurt het een jaar. Vergelijk het met gras inzaaien of graszoden leggen, bij gras inzaaien duurt het gewoon een tijd voordat u een mooi gladgeschoren gazonnetje heeft. 


Snel en betaalbaar:

Sedumtapijt met Sedummatten

Het grote verschil met Sedumcassettes is dat u hier alle lagen in het systeem los aangeleverd krijgt en dit ook op elkaar moet aanbrengen. Dus eerst de beschermlaag, dan de drainagelaag, dan het substraat en vervolgens de Sedummatten. Hierdoor moet u vaker de trap op en af en heeft u meer handelingen te verrichten dan bij de Sedumcassettes. Het beeld is uiteindelijk hetzelfde. Heeft u veel maatwerk, passnijden door daklichten, een rond dak, veel hoeken etc. dan is dit systeem makkelijker om op maat te maken dan bij Sedumcassetes.


Nog sneller, eenvoudiger maar duurder:

Sedumcassettes, klik en klaar

Het is super simpel, 3 handelingen: beschermdoek uitleggen, sedumcassettes legggen en dan het grind rondom aanvullen. Eenvoudig en super snel. Het is wel wat dikker en zwaarder dan de andere systemen. Een dakrand van > 10 cm hoog is toch wel het beste. Is de dakrrand lager, leg dan het grind schuin tegen de cassettes omhoog op. 


Licht schuindak:

Licht Hellend Dak

Bovenstaande systemen kunnen prima tot 5 graden (cassettes zelfs tot 10 graden helling) maar boven de 5 graden helling gaan we het anders doen, dan heeft u het Licht Hellend Dak systeem nodig. Dat is wat dikker qua opbouw, een andere type drainagelaag en sowieso met sedummatten zodat het substraat niet kan afspoelen bij regen.


Nog schuiner:

Hellend Dak

Tja, als het dak dan echt schuin is, van 15 tot 45 graden, hebben we maken met de krachten van de natuur en vooral de zwaartekracht in de vorm van afschuifkrachten. Alles wil naar beneden glijden en omdat te voorkomen bestaat dit systeem uit speciale rasters waarin het substraat komt en vervolgens daarop een sedummat. 


Platdak met veel bloemetjes voor bijen, vlinders en extra genieten:

U kunt elk systeem zelf aanvullen met bloemen en kruiden, strooi gewoon een pakje zaad uit en kijk wat er gebeurd! Pas wel op dat het niet gaat woekeren en denk er aan dat als u eenmaal met kruiden en bloemen zaad gaat beginnen u er moeilijk weer vanaf komt. Daarnaast moet het dak meer water hebben in droge perioden!


Let op: de systemen zijn niet 'standaard' kant-en-klaar. U dient nog grind toe te voegen en e.v.t. bladvangers voor de afvoeren. Beschermdoek zit er altijd gratis bij, dit is geen waterdichte dakbedekking maar enkel ter bescherming van uw bestaande dakbedekking!

 

 

© 2013 - 2020 Groenedaken.net | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel