Goedkoop:

Sedumstekpakket met inzaaien van Sedumstekjes (leverbaar van mei t/m oktober)

Het grote verschil met Sedumcassettes is dat u hier alle lagen in het systeem los aangeleverd krijgt en dit ook op elkaar moet aanbrengen. Dus eerst de beschermlaag, dan de drainagelaag, dan het substraat en vervolgens strooit u de Sedusmtekjes uit.

Het minimaal 1 jaar voordat dit systeem volgroeid is, u moet de stekjes inzaaien en vervolgens zullen die aangroeien. Voordat dit volgroeid is en er net zo uitziet als bij het Sedumtapijt of Sedumcassettes systeem duurt het een jaar. Vergelijk het met gras inzaaien of graszoden leggen, bij gras inzaaien duurt het gewoon een tijd voordat u een mooi gladgeschoren gazonnetje heeft. 


Sedumstekjes na inzaaien
 


 

Snel en betaalbaar:

Sedumtapijt met Sedummatten en Sedumtapijt Light pakket

Het grote verschil met Sedumcassettes is dat u hier alle lagen in het systeem los aangeleverd krijgt en dit ook op elkaar moet aanbrengen. Dus eerst de beschermlaag, dan de drainagelaag, dan het substraat en vervolgens de Sedummatten. Hierdoor moet u vaker de trap op en af en heeft u meer handelingen te verrichten dan bij de Sedumcassettes. Het beeld is uiteindelijk hetzelfde. Heeft u veel maatwerk, passnijden door daklichten, een rond dak, veel hoeken etc. dan is dit systeem makkelijker om op maat te maken dan bij Sedumcassetes.

Bij het  Sedumtapijt Light pakket zal er minder substraat (1 zak per m2) aangebracht moeten worden, hierdoor is het systeem goedkoper en lichter maar houd ook minder water vast. Het groendak kan eerder mos groei krijgen en er rood uitzien. Vandaar de naam Sedumtapijt Light pakket.


Sedumtapijt na uitrollen

 
Sedumtapijt in bloei


 

Nog sneller, eenvoudiger maar duurder:

Sedumcassettes, klik en klaar

Het is super simpel, 3 handelingen: beschermdoek uitleggen, sedumcassettes legggen en dan het grind rondom aanvullen. Eenvoudig en super snel. Het is wel wat dikker en zwaarder dan de andere systemen. Een dakrand van > 10 cm hoog is toch wel het beste. Is de dakrrand lager, leg dan het grind schuin tegen de cassettes omhoog op. 

 


Licht schuindak:

Licht Hellend Dak

Bovenstaande systemen kunnen prima tot 5 graden (cassettes zelfs tot 10 graden helling) maar boven de 5 graden helling gaan we het anders doen, dan heeft u het Licht Hellend Dak systeem nodig. Dat is wat dikker qua opbouw, een andere type drainagelaag en sowieso met sedummatten zodat het substraat niet kan afspoelen bij regen.

 


Nog schuiner:

Hellend Dak

Tja, als het dak dan echt schuin is, van 15 tot 35 graden, hebben we maken met de krachten van de natuur en vooral de zwaartekracht in de vorm van afschuifkrachten. Alles wil naar beneden glijden en omdat te voorkomen bestaat dit systeem uit speciale rasters waarin het substraat komt en vervolgens daarop een sedummat. Van 35 tot 45 graden helling kan ook , maar dan is advies op maat nodig! 


Wildflower/bloemenweide = Platdak met veel bloemetjes voor bijen, vlinders en extra genieten:

U kunt elk systeem zelf aanvullen met bloemen en kruiden, strooi gewoon een pakje zaad uit en kijk wat er gebeurd! Pas wel op dat het niet gaat woekeren en denk er aan dat als u eenmaal met kruiden en bloemen zaad gaat beginnen u er moeilijk weer vanaf komt. Daarnaast moet het dak meer water hebben in droge perioden!

 


Let op: de systemen zijn niet 'standaard' kant-en-klaar. U dient nog grind toe te voegen en e.v.t. bladvangers voor de afvoeren. Beschermdoek zit er altijd gratis bij, dit is geen waterdichte dakbedekking maar enkel ter bescherming van uw bestaande dakbedekking!

 

 

Het is momenteel erg druk, bestel op tijd! 

Klik hier voor de actuele levertijden

Sedumdak systemen

  • De grootste keuze doe-het-zelf systemen
  • Geen vakkennis nodig, iedereen kan het zelf
  • Tientallen buurtacties per jaar!
  • Duizenden afleveringen per jaar!
  • Korte levertijd

Onze service

Voordelen

  • Koelt uw dak in de zomer
  • De dakbedekking gaat 2x zolang mee
  • Trekt bijen, hommels en vlinders aan
  • Vertraagd de afvoer van water
  • Verhoogt rendement van zonnepanelen

Partners

 

 

© 2013 - 2020 Groenedaken.net | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel