Menu

Noodzakelijk onderhoud

Alhoewel een doe-het-zelf groendak onderhoudsarm is moet u toch minimaal 2 keer per jaar even uw dak op om het te onderhouden.

Uw groendak is beloopbaar voor onderhoud, glazenwassen, schilderen e.d. Niet op permanent op te verblijven als dakterras, hiervoor kunt u beter tegels van hout of beton aanbrengen.

De volgende werkzaamheden zijn noodzakelijk:

 • Verwijderen van ongewenste onkruiden en zaailingen van bomen (2 keer per jaar)
 • Bemesten met de speciaal samengestelde meststof (1 keer per jaar, 30 gram/m2)
 • Verwijderen van onkruiden uit de grindranden
 • Schoonmaken van de hemelwaterafvoer

Onkruid!

Het onkruid zoals grassen kunt u het beste verwijderen voordat ze in bloei komen, dit om uitzaaien te voorkomen. Graspollen trekt u er handmatig uit, u zult zien dat een deel van het sedum mee gaat, dit kunt u weer terug leggen en groeit vanzelf weer vast. Onkruiden die erg vast gegroeid zijn kunt u voorzichtig met een smalle plamuurmes rondom uit stekken, niet te diep doorsteken want dan kunt u de drainagelaag beschadigen of de dakbedekking. Onkruidbestrijdingsmiddelen kan u beter niet toepassen, echter wanneer er dusdanig veel onkruid in uw groendak opkomt kunt u een biologisch middel gebruiken van Ecostyle bijvoorbeeld. Sproei enkel op het onkruid en probeer zo min mogelijk het sedum te raken.

Bemesten!

Een goede indicatie voor een mesttekort is het ontstaan van mos en verkleuring van de Sedum. Kalk toebrengen tegen mos is mogelijk, maar dan altijd de helft van de aangegeven hoeveelheid die op de verpakking staat uit strooien, één keer per jaar in maart/april (bijvoorkeur kalkkorrels, verkrijgbaar bij tuincentrum).

Droogte!

Bij extreme droge perioden in het eerste jaar na aanleg adviseren wij om toch water te geven, 1 á 2 keer per week.

Zodra uw groendak volledig is volgroeid is dit niet meer noodzakelijk. In een extreme warme periode zal uw groendak wel iets rood/bruin worden, maar zodra het weer natter wordt gaat uw sedumdak weer groeien en bloeien. Wilt u een constant groene kleur dan kunt in de zomerdag ook iets water bijgeven.

U kunt de meststof bestellen via onze webwinkel!

 

Nog meer informatie kunt u vinden bij VEELGESTELDE VRAGEN 

 • Budget stunt

  SEDUMSTEK pakket
  SEDUMSTEK pakket

  Prijs is vanaf en per m2. Kies de juisten prijs bij uw bestelhoeveelheid!∙ Leverbaar van half april t/m oktober, en niet boven de 25 graden!

  Groendak sedumpakket tot 5 graden helling:1 m2 bestaat uit:

  ∙ Gratis beschermdoek…

  € 27,50
 • Biodiversiteit

  SEDUM-SIERGRAS-KRUIDEN pakket
  SEDUM-SIERGRAS-KRUIDEN pakket

  Prijs is vanaf en per m2! Kies de juiste prijs bij uw bestelhoeveelheid!∙ Leverbaar van half april t/m oktober, en niet boven de 25 graden!

  SEDUM-SIERGRAS-Kruiden : bloemenweide, vlindertapijt: tot 5 graden helling:1 m2 bestaat…

  € 45,00
© 2013 - 2017 Groenedaken.net | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel